Nieuws

Zeetrip 2016

Dankzij de financiele ondersteuning van Wings of Support heeft The Shelter Ministries al enkele keren een zeetrip kunnen organiseren voor kinderen van arme gezinnen die afkomstig zijn van de boerderijen en uit de township Thubelihle. Een dergelijk uitstapje is voor deze kinderen normaalgesproken uitgesloten. Het is heerlijk om tijdens de wintervakantie even een paar dagen te genieten van de warmere temperaturen aan de kust.

Van 8 tot 11 juli 2016 konden we opnieuw een groep van 130 kinderen meenemen naar zee. We hadden twee bussen gehuurd voor het vervoer en de accommodatie en maaltijden was geregeld bij een kampterrein dat direct achter de duinen en het strand gelegen is.

Vrijdagochtend 8 juli waren de bussen in alle vroegte gereed om de kinderen op te halen en richting Durban te rijden. Het is een lange rit en de reis met de bus is voor de kinderen al een ervaring op zich. Aan het eind van de middag arriveerden de bussen bij het kampterrein en stond er een heerlijke maaltijd klaar.

De volgende ochtend gingen we met de kinderen naar het strand, direct achter het kampterrein. Voor vele kinderen was dit de eerste keer dat ze de zee en het strand zagen. Wat een belevenis! Op het strand hadden we spelletjes georganiseerd zoals schatgraven en waterestafette. In de middag gingen we naar het zwemstrand en was het tijd om kennis te maken met de woeste golven van de Indische Oceaan en heerlijk in het zand te scheppen. Het was jammergenoeg niet heel warm waardoor we eerder teruggingen naar het kampterrein dan gepland. We hadden gelukkig genoeg spelletjes om te spelen en ’s avonds keken we nog naar een tekenfilm op het grote scherm.

De tweede dag was het zonniger en warmer. In de ochtend mochten de kinderen zandkastelen bouwen en in de middag konden ze weer heerlijk zwemmen en op het strand spelen. Ze raakten maar niet uitgekeken en uitgespeeld. ’s Avonds was er een ‘bonte avond’  en kon iedereen zijn of haar zang- of danstalent laten zien.

Maandagochtend was het helaas weer tijd voor vertrek. De kinderen kregen een lunchpakket mee voor onderweg en de bussen vertrokken weer voor de lange reis terug naar huis.

We kijken wederom terug op een onvergetelijke tijd voor en met de kinderen.

Namens alle kinderen danken wij Wings of Support hartelijk voor de ondersteuning waardoor deze zeetrip georganiseerd kon worden!

Anne-Marie Griffioen

The Shelter Ministries, Kriel, Zuid-Afrika

 

Zeetrip